Svar del 2

bakåt

.........................................................................................................................................................

Hur många personer kan anslutas?

Systemets program och utrustningar sätter inga gränser av praktisk betydelse för omfattningen av en installation. För närvarande finns system i drift som omfattar från 12 upp till 3500 personer.

bakåt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hur behandlar WP4 de inlästa stämplingarna?

WP4 är konstruerat så att stämplingarna från varje medarbetare kan följas i "datoriserade" stämpelkort för varje dag, sk närvaroformulär. Dessa formulär skapas av systemet under en nattkörning som automatiskt initieras vid dygnsskiften. Grunden för närvaroformulären är scheman över hur den enskilde medarbetarens arbetstid skall vara förlagd under det aktuella dygnet. Närvaroformuläret visar de tidpunkter då stämpling skett och vilka tidstyper/lönearter som skall gälla inom olika tidsintervaller av dygnet. Ett närvaroformulär som beräknats visar hur mycket tid som salderats i respektive intervall och de ackumulerade saldona för tiden,    t ex övertider och flextid.

bakåt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


När sker beräkning av gjorda stämplingar?

Beräkning av föregående dygns registreringar sker i en s k nattkörning. I normalfall gäller att beräkningen sker direkt efter dygnsbrytning. Nattkörning går igång i normala fall kl 2400.

bakåt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hur lägger man upp arbetsscheman?

Vid utvecklingen av WP4 har särskild omsorg ägnats åt stöd för schemaläggning eftersom detta kan vara tidsödande om många individuella scheman tillämpas. 

När ett schema skall konstrueras utgår man ifrån en grundmall och sätter in tidpunkter som har betydelse för beräkningen av närvarotid. Ett schema kopplas till person och kalendertid. Scheman kan modifieras och kopieras till person(er) och kalendertid på sätt som förenklar arbetet.

Kombinationsmöjligheterna kan vara allt ifrån att en person har 365 olika scheman under året till att alla medarbetare tillämpar ett schema under årets alla dagar.

bakåt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kan annan tidpunkt än 2400 vara dygnsbrytning?

Normalt sker dygnsbrytning mellan två dygn 2400. Det är dock möjligt att sätta ytterligare tid för dygnsbrytning, vilket kan vara praktiskt t ex vid skiftgång.

bakåt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hur många scheman kan WP4 hantera?

WP4 kan kan hantera alla kombinationer och antal av scheman, från ett schema per företag för samtliga anställda till ett schema per dygn för varje enskild medarbetare. Alltså inga praktiska begränsningar för antalet scheman.

bakåt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hur många typer av arbetstid/löneart kan WP4 redovisa?

Systemet använder sig av en tvåställig kod för löneart/typ av arbetstid, vilket innebär att upp till 99 lönearter/typ av arbetstid kan hanteras i en installation.

bakåt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kan regler för flextid utformas individuellt?

Flextidsregler kan gälla för alla, för vissa eller för enskild medarbetare. Det innebär att varje person kan ha egna regler för beräkning av flextid och hur eventuella saldon skall behandlas, t ex omvandlas till normaltid, till kompbank, etc.

bakåt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kan WP4 hantera OB-tillägg och andra tillägg?

OB-tillägg och andra tillägg som är knutna till viss löneart skapas i systemet. Normalt sker detta genom att tilläggstiden genereras automatiskt.

bakåt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Klara WP4 tidredovisning enligt alla branschavtal?

WP4 är inte knutet till avtal. Avtal utgör grund för beräkningsprinciperna som formuleras i samband med schemaläggningen. Flexibiliteten i uppbyggnaden betyder att regler på individnivå kan täckas in i beräkningen förutsatt reglerna är konsekventa. En installation omfattar normalt flera avtalsområden. WorkPlace har installerats i många branscher, från tjänsteföretag till skiftgående processindustri.

bakåt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

........................................................................................................................................................